top of page
IMG_6195.jpg

Wash & Brush 

f o r  l i f e

Skjermbilde%202020-10-29%20kl.%2008.56_e

“Wash & Brush for Life” er et håndvask- og tannbørste-program som ble utviklet i 2019 av tannpleier Tone Hokland. Hokland har en mastergrad i folkehelse relatert til barn i utviklingsland og forbedring av deres orale og generelle helse.

Som en del av vårt arbeid med å fremme oral helse i utviklingsland, og i tråd med anbefalinger fra WHO, har TUG fokus på håndvask og tannpuss på barnehjem, skoler og andre institusjoner. 

 

Vårt mål med “Wash & Brush for Life” er å lære barn og ungdom betydningen av god håndhygiene og regelmessig tannpuss slik at vi sammen kan forebygge sykdom i tenner og tannkjøtt. Ved å ha fokus på håndhygiene i tillegg til tannbørsting, ønsker vi å være med på å forbedre den generelle helsen i befolkningen. Å vaske hender med såpe og rent vann er en viktig faktor for å forhindre spredning av sykdommer og infeksjoner. Dårlig håndhygiene er et stort problem i land med mangel på infrastruktur, som for eksempel Etiopia og Jamaica. TUG oppfordrer til at tannpussen finner sted minimum en gang om dagen, helst som en del av en gruppeaktivitet for å gjøre det morsommere for barna. For å få innarbeidet disse rutinene har vi designet en håndbok til hjelp for lærere, omsorgspersoner og pleiere som vi gir ut under prosjektene.


 

Grafisk design/ poster:  av Katie Eds Design & Illustration. ivormint.com/ 

Vil du vite mer?

Involver deg!

Tannhelsehjelp til de som trenger det !

bottom of page