Line separator

Etiopia 

ኢትዮጵያ

Premiere 29. oktober! 

Smilene fra Etiopia

En dokumentarserie på 9 episoder

I denne dokumentarserien følger vi Tannhelse Uten Grenser på et 2 ukers prosjekt i Etiopia sommeren 2019. Vi følger de frivillige tett og får bli med på oppturer og utfordringer i en hverdag som byr på kontraster de ikke vant med i Norge. Både faglige og personlige utfordringer knytter teamet nærmere og skaper minner for livet. 

I denne unike dokumentarserien på 9 episoder får vi et ærlig innblikk i hva det innebærer å jobbe som frivillig i en hjelpeorganisasjon og betydningen av å kunne være til hjelp for andre. 

Filmskaper: Tim SolWoong Kim

TUG%252520DOK_edited_edited_edited.jpg

Se alle 9 episodene her

All Videos

All Videos
Search video...
E9 Smilene fra Etiopia

E9 Smilene fra Etiopia

07:31
Play Video
E8 Smilene fra Etiopia

E8 Smilene fra Etiopia

07:01
Play Video
E7 Smilene fra Etiopia

E7 Smilene fra Etiopia

05:01
Play Video
E6 Smilene fra Etiopia

E6 Smilene fra Etiopia

09:01
Play Video

Hvorfor Etiopia?

Etiopia har Afrikas nest største innbyggertall på litt over 100 millioner, men landet har kun noen få hundretalls autoriserte tannleger. Til sammenligning har man i Norge omkring 5 000 tannleger tilgjengelig for omkring fem millioner innbyggere. Behovet for orale helseprogrammer og behandling er derfor betydelig.

I vestlige land er vi vant med å ha tilgang til profesjonell tannbehandling. Vi tar forebygging av tannsykdom som en selvfølge og årlig tannsjekk kan føles som en sur plikt for mange.  I mange utviklingsland er virkeligheten annerledes. Store deler av befolkningen er tvunget til å leve med tannsmerter eller søke hjelp hos selvlærte gate-tannleger.  Barn blir ofte behandlet under primitive forhold som kan føre til livstruende infeksjoner hos pasienten. Etiopia er et land i utvikling, og det har vist seg at utbredelsen av karies har økt i samme takt som utvikling og urbanisering av landet. DMFT (decayed, missing and filled teeth) har økt fra 0,2 til 1,6 mellom 1958-1975, og ifølge en studie fra 1992 hadde over 42% av barna mellom 3 og 9 år ubehandlet tannkaries. Periodontal sykdom har høy forekomst i Etiopia.

 

Tilstedeværelsen av periodontale sykdommer hos 12-åringer har blitt rapportert å være over 50% i hovedstaden Addis Abeba. Da landet har vanskeligheter med å håndtere selv de alminneligste sykdommer er det forståelig at tannpleie ikke har prioritet, verken for barn eller voksne. 

Vil du vite mer?

Fyll ut skjemaet under så sender vi deg mer informasjon om de ulike prosjektene våre. 

Which project are you interested in?

Thanks for submitting!

Involver deg!

Tannhelsehjelp til de som trenger det !