top of page

ENGASJER DEG IDAG!

Som frivillig i TUG får man mulighet til å hjelpe andre, å gi noe tilbake. En frivillig vil også kunne få verdifull erfaring med utfordringer man kanskje ikke støter på hjemme i Norge. Dessuten vil man i et tverrfaglig team jobbe tett og lære mye av hverandre, både fra lokale helsearbeidere og andre frivillige.

TVERRFAGLIG TEAM.

I TUG jobber vi i tverrfaglige team. Et tverrfaglig samarbeid innebærer at ulike yrkesgrupper med hvert sitt kompetanseområde, samarbeider om å løse oppgaver for å gi pasienten best mulig behandling.

 

Et tverrfaglig samarbeid hvor alle fagområdene er representert og med et økt fokus på forebyggende arbeid, kan derfor hjelpe flere å oppnå bedre tannhelse med økt livskvalitet som resultat.

Tannlege

Hovedutfordringen til flere av pasientene i våre prosjektland, er at de i hovedsak først går til tannlege når de har alvorlige smerter eller hevelse/ infeksjon.

Dette, kombinert med at tannhelsepersonell ofte mangler materialer og utstyr og som følge av dette redusert kompetanse har redusert kompetanse, fører gjerne til at ekstraksjon og en antibiotikakur blir den endelige behandlingen.

Tanntekniker

Å gi noen smilet tilbake ved å tilby tannproteser er unikt og skiller Tannhelse Uten Grenser fra andre frivillighetsorganisasjoner. Vi i TUG har sett store endringer hos de menneskene vi har hjulpet. En tanntenkniker lager proteser, broer og kroner og gir pasienten tilbake smilet- og tyggefunksjonen.

Servicetekniker

En serviceteknikers oppgave er å vedlikeholde, feilsøke og reparere dentalt utstyr. Alt fra sugemotor, kompressor, autoklav og tannlegestoler trenger hyppig vedlikehold både gjennom daglig rens og desinfeksjon, men også årlig vedlikehold der man bytter ut slitasjedeler og andre kritiske komponenter.

Tannpleier

En tannpleier undersøker og diagnostiserer sykdom i tenner, tannkjøtt/tannfeste og munnhulen. En tannpleier behandler begynnende karies ved å vurdere risikoen for nye karieslesjoner, og forebygger disse ved å gi instruksjoner i munnhygiene, og gode kostholdsråd.

Tannhelsesekretær

Tannhelsesekretærene har en sentral rolle i teamet og jobber tett sammen med tannlegene, tannpleierne, tannteknikere, utstyrstekniker, pasienter og deres pårørende. Sommeren 2019 hadde TUG for første gang 2 sekretærer med på teamet til Etiopia.

Annet

Som en medisinsk hjelpeorganisasjon søker vi personer med medisinsk bakgrunn. Når det er sagt, vil vi alltid være åpne for å engasjere mennesker med annen bakgrunn om det er riktig for våre prosjekter. Du kan bli med på et frivillighetsprosjekt hvis du er interessert i tannhelse i verdens fattigste land, motivert til å gjøre en forskjell og er medlem av Tannhelse Uten Grenser.

GJØR EN FORSKJELL.

Vær med å gjøre en forskjell. Din kunnskap kan gjøre stor forskjell! Har du lyst på en opplevelse for livet, og ikke minst venner for livet?

Fyll ut skjemaet under og velg om du ønsker å være frivillig eller bli medlem, så kontakter vi deg. 

Hvordan ønsker du å hjelpe?

Takk for interessen!

Våre

Frivillige.

bottom of page